ДСНС та Мінсоцполітики перевірять усі будинки для літніх людей в Україні

Перевірятимуть законність їх роботи та протипожежну безпеку
Головне
ДСНС та Мінсоцполітики перевірять усі будинки для літніх людей в Україні
Пожежа у Харкові Фото: ДСНС України
21 Січня 2021, 20:50
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій здійснити позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику, зокрема будинках розміщення людей похилого віку.

Доручаю Державній службі з надзвичайних ситуацій здійснити позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику: готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей, - сказав прем`єр на позачерговому засіданні уряду.

Крім того, місцевим органам влади і Міністерству соціальної політики Шмигаль доручив провести роботу щодо встановлення законності створення приватних будинків для людей похилого віку в Україні.

Міністерство соціальної політики проведе роботу по виявленню незаконних установ, які надають соціальні послуги з розміщення літніх людей, - прокоментувала доручення міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Міністерка зокрема сказала, що також планують посилити відповідальність за створення і функціонування нелегальних соціальних установ.

Ми зараз організовуємо роботу по виявленню таких установ, яких немає в реєстрі надають такі послуги. Ми перевіримо умови перебування людей похилого віку в таких установах і будемо посилювати відповідальність тих людей, які організовують таку роботу, - пояснила Лазебна.

Прем'єр також доручив опрацювати питання необхідності надання допомоги постраждалим.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні у Харкові під час пожежі у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, загинуло 15 людей. Врятовано дев'ятеро людей. Всього у будинку на момент пожежі перебували 33 особи. Як повідомив начальник слідчого управління Сергій Чиж, п'ять осіб постраждали та були госпіталізовані.

Як повідомила генпрокурорка України Ірини Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової), причиною масштабної пожежі стало необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Своєю чергою прем`єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) повідомив про термінове створення Державної комісії під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

Президент України Володимир Зеленський  відреагував на трагедію та доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову знайти та покарати винних. Поліціянти затримали власника будинку для літніх людей у Харкові, де сьогодні сталася масштабна пожежа з жертвами.