У Києві з'явився новий гастрономічний смаколик "Kyiv Pie"

Над новою стравою працювали найкращі кухарі зі всієї України
У Києві з'явився новий гастрономічний смаколик "Kyiv Pie"
Kyiv Pie Фото: kyivcity.gov.ua
16 Березня 2021, 05:05
читать на русском

У Києві презентували новий унікальний гастрономічний продукт "Kyiv Pie" задля популяризації гастрономічного туризму.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

За словами начальниці Управління туризму та промоцій Марини Радової, над новою стравою працювали найкращі кухарі зі всієї України.

Ми сподіваємося, що такий пиріг об’єднає українські традиції і сучасні тренди та допоможе столиці в розвитку гастротуризму, - сказала вона.

Спробувати нову страву зможе кожен охочий в закладах Києва, які долучаються до ініціативи, на гастрономічних заходах та центрах Турінфо.

Читайте також

В Управлінні туризму сподіваються, що Kyiv Pie стане типовою київською стравою.

Досліджуючи питання, яка ж саме страва має бути типово київською, відповідь кожного разу поверталась саме до хлібопекарських виробів, - зазначила віцепрезидент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко.

За його словами, форма сонця в багатьох джерелах пов’язана саме з Києвом. А ще важливо, щоб ця страва була ресторанною стравою, стрітфудом, добре переносила доставку і враховувала смаки та вподобання веганів і вегетаріанців.

Нагадаємо, що у Японії мережа крамниць Mini Stop від 4 грудня почала реалізовувати української страву - котлету по-київськи.

Своєю чергою, японська торговельна мережа Hanamasa почала продавати печиво українського виробника, виробничі потужності якого знаходяться у Сквирі (Київська область).