У Київській області в підпільних друкарнях виготовляли екстремістську літературу

Готові книги хотіли продати до однієї з сусідніх держав
У Київській області в підпільних друкарнях виготовляли екстремістську літературу
Підпільна друкарня (Фото: СБУ)
17 Листопада 2020, 13:59
читать на русском

Служба безпеки України викрила підпільну друкарню, яка виготовляла екстремістську літературу для збуту до однієї з пострадянських країн.

Про це повідомили у СБУ.

Зловмисники замовляли книгу "Маніфест Брентона Тарранта", яка пропагує етнічний та культурний геноцид, закликає до терактів та масових вбивств.

Заборонені книжки друкували кількома мовами у підпільних друкарнях на Київщині. Замовником літератури був колишній співробітник правоохоронних органів сусідньої з Україною держави.

Протягом листопада чоловік замовив три партії книг і перерахував аванс на банківську карту. Він також оплачував відправлення товару через одного з поштових операторів.

Під час обшуків за місцем проживання і функціонування підпільної "поліграфії" виявили мобільні пристрої, комп’ютерну техніку з доказами друку забороненої літератури, зразки продукції та поліграфічне обладнання.

Для блокування переправлення літератури за кордон в одному з відділень поштового оператора слідчі вилучили партію книг, яку підготували до відправлення замовнику.

Постачання екстремістської літератури могло призвести до дискредитації України на світовій арені, а також спланованої акції в пропагандистських ЗМІ для звинувачення нашої країни у розпалюванні протестних заходів на території іноземних держав, - зауважили в повідомленні.

CБУ перевіряє можливу причетність до організації постачання книжок спецслужби сусідніх країн для цілеспрямованої провокації проти України.

Вирішується питання про притягнення до відповідальності двох громадян України, причетних до виготовлення забороненої літератури.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що за клопотанням прокуратури український суд наклав арешт на 44 літаки Російської Федерації, які систематично порушували порядок в`їзду-виїзду на окупований півострів і правила міжнародних польотів.

1