У Київській області затримали жінку, яка вербувала дівчат в сексуальне рабство

За злочини їй загрожує до 12 років позбавлення волі
У Київській області затримали жінку, яка вербувала дівчат в сексуальне рабство
Жінка, татуювання Фото: Martin.que з pexels.com
14 Вересня 2022, 11:01
читать на русском

33-річна жителька Кривого Рогу обіцяла жінкам в Україні високооплачувану роботу за кордоном, а насправді дівчата потрапляли до борделів Туреччини.

Як повідомили в Київській обласній прокуратурі, мешканка Дніпропетровської області в одній із груп у Telegram розміщувала повідомлення з пропозицією високооплачуваної роботи за кордоном. Здебільшого на оголошення відгукувалися жінки, які перебували у складних життєвих обставинах через скрутне матеріальне становище.

Під час спілкування в месенджерах підозрювана переконувала жінок у необхідності цієї роботи та обіцяла високі заробітки. Вона навіть за власні гроші оплачувала жінкам дорогу за кордон.

Викрито громадянку під час вербування жінки, якій вона пропонувала роботу в одному з готелів м. Стамбул у сфері надання сексуальних послуг із прибутком у 3-5 тис. доларів США, частину якого необхідно було передавати їй, - йдеться у повідомленні.

Жінку затримано, їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми). Також встановлюються інші особи, причетні до цієї діяльності. За скоєне їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на українсько-польському кордоні в пункті пропуску "Краківець" затримали українців, які продавали дівчат у сексуальне рабство за кордон.