У київському метро з’явилася карта перших побачень

Активісти визначили найпопулярніші місця прогулянок закоханих у Києві
У київському метро з’явилася карта перших побачень
Закохані (Фото: Flicr)
13 Березня 2021, 00:04
читать на русском

У київському метро з`явилася карта перших побачень, на яку автори проєкту нанесли найпопулярніші локації для побачень закоханих у столиці України. Окрім карти, на станціях метро розмістили також цікаві історії закоханих, які пов`язані саме з метрополітеном.

Про це повідомили на сайті київського метрополітену.

Усі найпопулярніші місця побачень у столиці пов’язані із метро. Це з’ясувала команда дослідників, яка за 2 місяці зібрала понад 500 історій та відмітила на інтерактивній мапі вказані містянами місця, - йдеться у повідомленні.

З`ясувалося, що найчастіше зустрічі призначають на Контрактовій площі, Арсенальній, Хрещатику, Льва Толстого та Золотих Воротах. Про історії цих побачень та особливості кожного місця тепер можна буде прочитати на вказаних станціях.

 Це маленький проєкт про кожного з нас. Історії, які викликають власні спогади та на мить відволікають від щоденного ритму справ, - подякував організаторам керівник метрополітену Віктор Брагінський.

Чому одні місця популярніші за інші, як змінювалась мода на точки зустрічі, як побачення пов’язані з архітектурою та безпекою, і чому жінки по-іншому ставляться до перших побачень — це лише частина питань, з якими також розбирались дослідники.

Читайте також

 Метро одразу почало виділятись на карті, як місце зустрічі і прощання для перших побачень. Ми з командою зачитувались і тішились історіям про години розмов або поцілунки на станціях. Утім кияни нас здивували і на мапі позначені і неочікувані місця, наприклад, Дарницьке кладовище, де одна пара їла мівіну, - розповіла координатор команди Анна Кириченко.

Створена карта стала мистецько-дослідницьким проєктом, мета якого показати образ того самого "Київського побачення".

Інформаційні постери на станціях метро будуть розміщені до 11 травня. Водночас онлайн з проєктом можна ознайомитися будь-якої хвилини на сайті: https://www.firstdatesmap.com або у соціальних мережах: https://www.facebook.com/firstdatesmap