Київський метрополітен отримав 50 млн євро від ЄБРР на закупівлю нових вагонів

Планують закупити 50 нових вагонів, а це майже 10 поїздів підземки
Київський метрополітен отримав 50 млн євро від ЄБРР на закупівлю нових вагонів
Віталій Кличко та представники ЄБРР (фото: kyivcity.gov.ua)
26 Лютого 2021, 14:54
читать на русском

Європейський банк реконструкції та розвитку надав кредит "Київському метрополітену" у розмірі 50 млн євро на закупівлю 50 нових вагонів метро.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що ЄБРР і "Київський метрополітен" підписали кредитний договір у розмірі 50 млн євро на закупівлю 50 нових вагонів метро. Також Київська міська рада та ЄБРР підписали необхідний для цього договір гарантій.

Ми раді, що співпраця з таким надійним партнером Києва як Європейський банк реконструкції і розвитку продовжується. І сьогодні ми виходимо на новий етап такого співробітництва. Мова йде про оновлення рухомого складу "Київського метрополітену", - зазначив міський голова Києва Віталій Кличко.

Коштом кредиту ЄБРР у розмірі 50 млн євро київська влада планує закупити 50 нових вагонів (фактично, 10 поїздів столичної підземки). Кличко також сподівається, що до кінця цього року буде укладено контракт на придбання нових вагонів для столичного метро. За умовами кредитування місто отримає від ЄБРР розстрочку платежу на 12 років.

Читайте також

Як зазначив Кличко, сьогодні парк київського метрополітену складає 800 вагонів. Близько 100 з них – у критичному стані й потребують оновлення в найближчих 3-4 роки. За допомогою цього кредиту буде оновлено половину застарілого рухомого складу.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть "Укравтодору" позику у розмірі 450 млн євро на реконструкцію Львівської кільцевої та дороги Київ-Одеса.

А один кілометр нових доріг обходиться Україні у 170,5 мільйонів гривень (6 млн доларів). Саме стільки коштує автодорога першої категорії з асфальтобетонним покриттям.

1