У київському пансіонаті для літніх людей до пожежі знайшли понад 40 порушень

Осередком пожежі став дах закладу площею 100 м²
У київському пансіонаті для літніх людей до пожежі знайшли понад 40 порушень
Пожежа у будинку для літніх людей у Києві Фото: ДСНС
12 Березня 2021, 14:26
читать на русском

У київському приватному пансіонаті для літніх людей "Срібний вік. Еліт", де 12 березня сталася пожежа, на позаплановій перевірці знайшли 42 порушення пожежної безпеки.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що осередком пожежі став дах закладу площею 100 м². Постраждалих немає.

З 4 до 17 лютого у будинку проводилась позапланова перевірка, під час якої виявили 42 порушення пожежної безпеки та два порушення Кодексу цивільного захисту України. Власнику дали місяць, що усунути порушення.

Читайте також

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі".

Приватний пансіонат розташований за адресою: м. Київ, вул. Лісозахисна, 11-Б. (Подільський район). ТОВ "Срібний вік. Еліт" зареєстровано в Дарницькому районі. Районна державна адміністрація неодноразово зверталася до закладу з проханням внести дані до реєстру надавачів соціальних послуг. Проте пансіонат на це ніяк не відреагував.


Контекст. 12 березня о 05:51 у Подільському районі по вул. Лісозахисна, 11-б в триповерховій будівлі для літніх людей на покрівлі виникла пожежа. О 6:55 пожежу локалізовано на площі 100 кв.м., а о 7:17 - ліквідовано. На об’єкті перебувало 65 осіб похилого віку. Жертв та постраждалих немає.

1