У київському виші до 8 Березня урочисто відкрили туалет, омбудсмен вимагає розслідувати "дійство" (відео)

Адміністрація перерізала червону стрічку і пила шампанське
У київському виші до 8 Березня урочисто відкрили туалет, омбудсмен вимагає розслідувати "дійство" (відео)
Урочисте відкриття туалету (скріншот відео)
10 Березня 2021, 15:42
читать на русском

У Київському державному університеті телекомунікацій до 8 Березня урочисто відкрили жіночий туалет.

Відео "урочистостей" оприлюднили користувачі соцмережі Фейсбук.

На відео видно, як під дверима нового туалету російською мовою виступив представник адміністрації університету, який під оплески присутніх перерізав червону стрічку, розповідаючи про "любов та турботу" до колег-жінок.

За його словами, туалет відкрили за вказівкою ректора університету, а вибором колірної гами стін, матеріалами обробки займалися самі жінки.

Після церемонії всіх запросили "обмити оновлені зручності" і випити шампанського.

Читайте також

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вже звернувся до Міністерства освіти і науки через урочисте відкриття вбиральні у виші.

Надзвичайно вражений такими "святковими" подіями в державному ВНЗ, в якому відкриттю жіночих вбиралень, що супроводжується адміністративним стрічково-перерізальним пафосом із лиричними викрутасами, в Україні повинен бути покладений край. Як Уповноважений підготував звернення на Міністерство освіти і науки України з метою проведення службового розслідування по факту зафіксованого "дійства". Щось там не те, - написав Кремінь у Фейсбуці.

Контекст. 8 Березня в Україні відзначали Міжнародний жіночий день. Про те, що це за свято в сучасній Україні, читайте у нашому матеріалі: 8 березня жіноцтво святкує боротьбу за права, а не весну та жіночність.