У кількох областях Україні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Високий ризик виникнення пожеж збережеться в східному регіоні
У кількох областях Україні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Фото: ДСНС
10 Жовтня 2020, 10:57
читать на русском

В Україні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляє пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними Укргідрометцентру, 10-12 жовтня в східних областях та більшості районів Сумської та Одеської областей збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - зазначають у ДСНС.

Також повідомляється, що на за минулу добу у Донецькій області виникло 70 пожеж, з них 55 пожеж на відкритих територіях на загальній площі 229,6 га.

На території Донецької області зберігається тепла осіння погода з різкими поривами вітру. Такі погодні умови не аби як збільшують небезпеку виникнення пожеж на відкритих територіях та в природних екосистемах, - зазначають у ДСНС.

Читайте також

Фахівці ДСНС попереджають, у даний період слід ретельно виконувати правила пожежної безпеки й відповідально ставитись до власної безпеки.

#рятувальникиДонеччини Рятувальникам вдалось запобігти розповсюдженню полум’я на 30 житлових будинків та будівлю школи...

Gepostet von Головне управління ДСНС України у Донецькій області am Freitag, 9. Oktober 2020

Зокрема вчора, 9 жовтня, відбулась пожежа в с. Новоселівка, Ясинуватського району. Вогнеборці Головного управління не допустили розповсюдження вогню на 1 будівлю школи, 30 житлових будинків та 60 господарчих споруд, які розташовані в населеному пункті. Вогнем знищено 12 га стерні, 12 га сухої трави та чагарник на площі 1 га.

Від ДСНС залучалось 15 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Лише за минулу добу в екосистемах Донецької області виникло 8 пожеж.