Виникнення пожеж у Луганській області розглядатиметься у ТКГ

Це очевидно має бути обговорено на міжнародному майданчику - Верещук
Виникнення пожеж у Луганській області розглядатиметься у ТКГ
Лісові пожежі на Луганщині (фото: ДСНС)
2 Жовтня 2020, 15:05
читать на русском

Питання виникнення масштабних пожеж у Луганській області готується для розгляду на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Про це сказала член фракції "Слуга народу", голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук журналістам 2 жовтня.

Якщо буде доведено, що це ворожі підпали, це варто підіймати. Я знаю, що це питання і готується для розгляду і обговорення на ТКГ, у Тристоронній контактний групі. Бо йдеться про те, аби дозволити авіації підійматися в повітря і локалізовувати пожежі. А отже, звичайно, якщо будуть знайдені цьому підтвердження, це абсолютно і очевидно має бути обговорено на міжнародному майданчику, - сказала Верещук.

Читайте також

Нагадаємо, що 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах, які внаслідок сильного вітру з поривами до 28 м/с швидко розповсюдилися.

Площа пожеж збільшилась до 13 тисяч гектар. Для оцінки масштабів пожеж до області вилетів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Внаслідок пожежі загинули 9 людей, ще 17 — постраждали. Евакуювати довелося 150 людей.