У Китаї археологи знайшли крем для обличчя, якому 2700 років

Вченим вдалося дізнатися інгредієнти давньої косметики
У Китаї археологи знайшли крем для обличчя, якому 2700 років
Стародавній крем (Фото: Daily Mail)
10 Лютого 2021, 01:00
читать на русском

У північному Китаї археологи розкопали гробницю місцевого багача, наповнену похоронним приладдям, серед якого знайшли крем для обличчя, якому 2700 років.

Про це повідомляє Daily Mail.

Під час розкопок гробниці в ній знайшли бронзову похоронну зброю, а також багато прикрашений бронзовий посуд, в якому і був крем.

За словами дослідників, вони відразу запідозрили, що м'який жовто-білий матеріал у витонченій бронзовій посудині був косметичним засобом.

Хімічний аналіз речовини показав два основних інгредієнти: тваринний жир (швидше за все, великої рогатої худоби) і білу кремоподібну речовину, відому як місячне молоко.

Це ранній приклад виробництва косметики в Китаї, що вказує на зародження косметичної промисловості, - зазначили вчені Китайської академії наук.

Читайте також

Нагадаємо, у Центральному Китаї археологи знайшли нефритовий виріб у формі цикади. Його вік перевищує 3600 років. Дослідники зробили це відкриття в ході розкопок одного з поховань на ділянці палаців городища Ерлітоу, яке розташоване на території міста Яньші провінції Хенань.

1