У Китаї позбавили волі журналістку за поширення інформації про COVID-19

Вона була однієї із перших, яка повідомляла про ситуацію в Ухані
У Китаї позбавили волі журналістку за поширення інформації про COVID-19
Китайська журналістка (фото: South China Morning Post)
28 Грудня 2020, 12:35
читать на русском
Китайську громадську журналістку Жань Жан засуджено до 4 років позбавлення волі за повідомлення про початок коронавірусу в Ухані.

Про це повідомляє South China Morning Post.

Шанхайський суд визнав 37-річну Жан винною у "пошуку приводів для сварок та провокуванні турбот". Всього їй загрожувало до 5 років ув’язнення.

За словами адвоката, Жан була присутня на суді в інвалідному візку, вона погано почувалася. Юрист додав, що журналістка ще не визначилася, чи подаватиме апеляцію.

Читайте також

Жань Жан була однією з перших у Китаї, яка повідомляла про ситуацію в Ухані на початку року, коли у місті оголосили локдаун у зв’язку зі швидким поширенням коронавірусу. Її затримали у середині травня, а у червні жінка оголосила голодування.

Жан заперечувала всі обвинувачення.

Нагадаємо, що 12 грудня в Ірані стратили журналіста-дисидента Рухоллі Зама за розпалювання насильства та розповсюдження викривального контенту.

Рухоллу Зама, який був адміністратором контрреволюційного веб-сайту "Amad News" та Telegram-каналу, який влаштовував антиурядові мітинги в Ірані, повісили у суботу вранці. Його смертний вирок підтримав Верховний суд Ірану кілька днів тому.