У Китаї продаватимуть найдешевший чіп для зв'язку мозку з комп'ютером

Нова розробка призначена для тварин, яких використовують у наукових дослідженнях
У Китаї продаватимуть найдешевший чіп для зв'язку мозку з комп'ютером
Цифровий чіп для тварин (Фото: yicaiglobal.com)
23 Квітня 2021, 01:00
читать на русском

Китайські вчені з Фуданьського університету розробили бездротовий чіп для зв'язку мозку з комп'ютером, який надійде в продаж у вересні 2021 року. Він призначений для тварин.

Про це повідомило китайське місцеве видання Шанхай.

Пристрій передає інформацію між нервовими клітинами і комп'ютером. Його можна використовувати для досліджень. Оскільки чіп дуже маленький і легкий, він стане в пригоді біологам у наукових експериментах з мишами.

Чіп забезпечить цілодобовий запис нейронних сигналів. Він споживає всього три мілівати і тримає заряд до 24 годин, що дозволить не міняти батареї під час роботи. А ще чіп в два рази дешевше всіх відомих аналогів.

Нагадаємо, компанія Neuralink Ілона Маска показала ролик з дев'ятирічною макакою Пейджер, здатної грати у відеоігри завдяки імплантації в її мозок чипу. На відео показано, як мавпа за допомогою джойстика грає в гру, де їй потрібно переміщати курсор слідом за помаранчевим квадратом. Після цього у мавпи забрали джойстик та увімкнули гру MindPong (симулятор пінг-понгу), де вона керувала і контролювала дії своїм розумом за допомогою імплантованих нейронних ниток.

1