У Китаї відправили на орбіту перший у світі супутник зв’язку 6G

Супутник також виконуватиме низку інших завдань
У Китаї відправили на орбіту перший у світі супутник зв’язку 6G
Запуск супутника у Китаї
10 Листопада 2020, 04:02
читать на русском

Китай запустив у космос перший у світі експериментальнийсупутник, який тестуватиме зв’язок 6G.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що Китай успішно запустив у космос те, що було описано як "перший у світі супутник 6G", щоб протестувати цю технологію. Він вийшов на орбіту разом з 12 іншими супутниками від центру запуску супутників Тайюань в провінції Шаньсі.

Телекомунікаційній галузі ще не вистачає кількох років до узгодження специфікацій 6G. Цей супутник тестуватиме дієздатність технології 6G, проте поки це покоління зв’язку не має кінцевого стандарту. Він передбачає використання високочастотних терагерцових хвиль для досягнення швидкості передачі даних у рази швидше, ніж, ймовірно, може бути 5G.

Крім тестування зв’язку 6G, цей супутник також виконуватиме низку інших завдань. Він також має технологію, яка буде використана для моніторингу стихійних лих та запобігання лісовим пожежам.

Читайте також

Очікується, що смуга пропускання розшириться до терагерцової (тобто більше гігагерцової, як попередні покоління) і буде у багато разів швидшою за 5G.

Проте поки розробка цього зв’язку перебуває на початковому етапі, вченим треба подолати ще низку технічних перепон.

Нагадаємо, що компанія Ілона Маска SpaceX виведе на орбіту супутник GPS третього покоління Космічних сил США. Ракета Falcon 9 стартує з космічного стартового комплексу 40 (SLC-40) на мисі Канаверал у Флориді.

1