У Китаї запрацювала гаряча лінія, щоби скаржитися на критиків Компартії

Влада Китаю обіцяє розправитися з "історичними нігілістами" напередодні сторіччя партії влітку 2021 року
У Китаї запрацювала гаряча лінія, щоби скаржитися на критиків Компартії
Прапор Китаю (Фото: pixabay)
13 Квітня 2021, 01:07
читать на русском

Регулятор з питань кіберпростору Китаю запустив гарячу лінію для скарг на тих, хто "спотворює" історію партії, критикує її керівництво й політику, "заперечує досконалість передової соціалістичної культури", а також ганьбить національних героїв.

Про це пише The Guardian.

В управлінні вважають, що в інтернеті поширюють "історичну нігілістичну інформацію, що спотворює, принижує та заперечує історію партії", тому вирішили залучити "до нагляду за суспільством" усіх користувачів мережі.

Видання пояснює, що фразу "історичний нігілізм" у Китаї використовують для опису сумнівів і скептицизму в оцінках дій та рішень Компартії Китаю в минулому.

Ми сподіваємося, що більшість користувачів з ентузіазмом повідомлятимуть про шкідливу інформацію, — наголосили в управлінні.

Читайте також

Влада не зазначила, як будуть карати людей, про яких повідомлять через гарячу лінію. Однак наразі в Китаї можуть ув'язнити за поширення контенту, що критикує партію. Поправки до законодавства, ухвалені цього року, передбачають, що людям, які "ображають, оббріхують або зазіхають на памʼять національних героїв Китаю", загрожує увʼязнення до трьох років.

Китайські соціальні мережі, які не цензурують такий контент, також стикаються із фінансовими санкціями та тимчасовим блокуванням відповідно до чинного китайського законодавства.

1