У Китаї знайшли понад три тисячі стародавніх гробниці

У місті Сіань вже неодноразово знаходили древні поховання
У Китаї знайшли понад три тисячі стародавніх гробниці
Розкопки у Китаї Фото: Академія археології Шеньсі
19 Лютого 2021, 04:02
читать на русском

У Китаї під час підготовчих процедур для побудови третьої черги аеропорту Сіаня, археологи знайшли на відведеній під будівництво території три з половиною тисячі стародавніх гробниць.

Про це повідомляє Global Times.

Наразі вік знахідок ще не встановили. Так, це вже не вперше, коли на промислових будівництвах вчені знаходять археологічні знахідки.

У Сіані 11 років тому під час будівництва другої черги того ж аеропорту археологи відкопали шістдесят гробниць і понад тисячу історичних артефактів часів стародавнього Китаю. Через рік під час будівництва чергової гілки метро робітники натрапили ще на шість давніх поховань.

Читайте також

Усі розкопки відбувались під керівництвом вчених з Інституту археології провінції Шеньсі.

Китайське місто Сіань, де відбувалися розкопки, має давнє походження. Зазначається, що саме звідси Піднебесною керували тринадцять китайських династій протягом сотні років. У місті донині знаходять безліч артефактів та історичних знахідок Стародавнього Китаю.

Нагадаємо, що У північному Китаї археологи розкопали гробницю місцевого багача, наповнену похоронним приладдям, серед якого знайшли крем для обличчя, якому 2700 років.