У КМДА нагадали, які карантинні обмеження діятимуть у Києві на новорічні свята

У столиці вже зафіксовані випадки захворювання на новий штам коронавірусу "Омікрон"
Головне
У КМДА нагадали, які карантинні обмеження діятимуть у Києві на новорічні свята
Коронавірус, карантин, дівчина у захисній масці Фото: УНІАН
30 Грудня 2021, 17:25
читать на русском

На новорічні свята діятимуть карантинні обмеження, встановлені для "жовтої" зони епіднебезпеки. Тому киянам та гостям столиці потрібно їх дотримуватись.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у столиці вже зафіксовані випадки захворювання на новий штам коронавірусу "Омікрон". Фахівці стверджують, що цей вірус має більшу контагіозність, ніж штам "Дельта". За словами медиків, вакциновані пацієнти хворіють у легкій формі.

У зв'язку з цим Поворозник закликав не забувати про елементарні правила безпеки: дотримуватись маскового режиму, тримати дистанцію, користуватися антисептиками. Якщо людина почувається хворою, то краще залишитись вдома.

Він нагадав, що перелік обмежень, які діють у "жовтій" зоні, встановлено Постановою Кабінету міністрів №1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами). У Києві заборонено:

  • користуватися послугами громадського транспорту (автомобільного, електричного, у тому числі метрополітену) пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, без наявності у них COVID-документів (негативного ПЛР-тесту, експрес-тесту, сертифікат про вакцинацію або документ про одужання);
  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або "зелений" COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Нагадаємо, що з 28 грудня у столичних навчальних закладах розпочалися зимові канікули, які завершаться 9 січня.

Читайте також

1