У КМДА повідомили, за яких умов розпочнеться опалювальний сезон

Столична теплоінфраструктура технічно готова до початку опалювального сезону
Головне
У КМДА повідомили, за яких умов розпочнеться опалювальний сезон
Опалювальний сезон
30 Вересня 2021, 12:31
читать на русском

Високі ціни на газ, перекладені на місцеве самоврядування тарифи та відсутність законодавчої бази для забезпечення роботи теплопостачальних компаній робить ситуацію з початком опалювального сезону близькою до критичної.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає його пресслужба.

Технічно ми готові. Але є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної: високі ціни на газ, перекладені на місцеве самоврядування тарифи, відсутність законодавчої бази для забезпечення роботи теплопостачальних компаній. Асоціація міст України та я як її очільник запропонували центральній владі конкретні рішення, що дозволять вчасно розпочати постачання тепла та гарячої води населенню, - сказав Віталій Кличко.

За його словами, в Києві понад 11 тисяч житлових будинків, які повинні бути готові до початку опалювального сезону. Надійність та оперативність входження в опалювальний сезон залежить від кожного управителя, незалежно від форми власності - комунальної, приватної, ОСББ, ЖБК - який повинен розуміти свою відповідальність перед мешканцями за вчасну і якісну підготовку до зими.

Нагадаємо, в жовтні річні базові ціни на газ залишаються стабільними та значно вигіднішими за місячні тарифні плани.

Читайте також

1