У КМДА розповіли, як потрапити в укриття у навчальних закладах

Щоб потрапити в укриття або пункт незламності, необхідно мати при собі документи, які посвідчують особу
У КМДА розповіли, як потрапити в укриття у навчальних закладах
Бомбосховище (Фото: Парламент.ua)
5 Липня 2023, 19:49
читать на русском

Для того, щоб потрапити у бомбосховища, що знаходяться у закладах освіти Києва, потрібно мати при собі паспорт. Загалом у столиці налічується 900 таких укриттів.

Про це повідомляє КМДА.

Так, щоб потрапити в укриття або пункт незламності, необхідно мати при собі документи, які посвідчують особу.

"Додатково всі заклади освіти столиці облаштовані достатньою кількістю камер спостереження та "тривожною кнопкою", а три чверті закладів фізично охороняє "Муніципальна охорона", - йдеться в повідомленні.

Правила доступу до таких укриттів визначені протоколом комісії ТЕБ та НС від 23.06.2022 року спрямований на захист дітей від проникнення диверсійних груп і терористичних загроз. У зазначеному документі йшлося про спеціальний режим доступу до закладів освіти, а також закриття їх територій на час комендантської години та тримання зачиненими підвалів і горищ.

Водночас у протоколі не йдеться про укриття, адже всі горища і підвали, у розумінні Кодексу цивільного захисту, не є захисними спорудами. Укриттями є лише спеціально облаштовані приміщення, у яких можливе тимчасове перебування людей задля захисту від дії засобів ураження.

Нагадаємо, в оновленій версії міського застосунку “Київ Цифровий” додали можливість повідомити про зачинене або недоступне укриття.

Читайте також