У Конгресі США не вистачає голосів для імпічменту Трампа

Необхідно залучити ще 17 республіканців для процесу
У Конгресі США не вистачає голосів для імпічменту Трампа
Дональд Трамп. (Фото: CNN)
27 Січня 2021, 10:27
читать на русском

У верхній палаті Конгресу США не вистачає 17 голосів для оголошення імпічменту 45-му президенту США Дональду Трампу.

Про це повідомляє видання The Hill.

Так, республіканець Ренд Пол 26 січня ініціював у Сенаті голосування, в ході якого запропонував визнати неконституційним процес імпічменту Траму. Його підтримали 45 республіканців. Водночас ще 5 опинилися на боці демократів у цьому питанні.

Сенат проголосував 55–45 за відхилення подання сенатора Ренда Пола, причому всі республіканці – крім п’яти сенаторів – стали на бік Пола,- інформує видання.

Під час голосування до демократів приєдналися республіканці Мітт Ромні, Бен Сасс, Сьюзен Коллінз, Ліза Мурковскі і Пет Тумі.

У Сенаті США наразі 50 представників Республіканської партій, 48 - Демократичної, 2 - позиціонують себе як незалежні. Всього - 100 депутатів. Для того, щоб прийняти рішення по імпічменту, його повинні підтримати двома третинами голосів (67 зі 100),  тобто демократам потрібно заручити ще мінімум 17 республіканців.

Читайте також

Судові слухання у справі імпічменту Трампа в Сенаті мають початися за два тижні. Утім голосування стало "найяскравішою ознакою, що Трамп наближається до другого виправдального вердикту". Крім того, стає зрозумілим, що більшість республіканців обрали тактику невизнання конституційності нинішнього процесу імпічменту.

Нагадаємо, що 14 січня спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підписала затверджений конгресменами обвинувальний висновок щодо імпічменту чинного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

До того ж процес імпічменту 45-му президентові США Дональду Трампу в Сенаті розпочнеться 8 лютого. Зокрема, будуть озвучені аргументи звинувачення щодо підбурювання до повстання у зв'язку з заворушеннями в Капітолії на початку січня.

1