У Кремлі набрехали Путіну про угоду з Україною щодо її відмови від НАТО - ЗМІ

Козак запевняв російського президента, що у війні немає сенсу
Важливо
У Кремлі набрехали Путіну про угоду з Україною щодо її відмови від НАТО - ЗМІ
Володимир Путін Фото: kremlin.ru
14 Вересня 2022, 13:58
читать на русском

Російського президента владіміра путіна його близьке оточення відмовляло від вторгнення в Україну, заявляючи про існування угоди, що Україна відмовиться від вступу до НАТО.

Про це пише агенція Reuters, посилаючись на три джерела у російській владі.

Видання стверджує, що куратор Кремля з питань України, заступник голови адміністрації президента рф Дмитро Козак перед початком вторгнення сказав путіну, що уклав з Україною угоду, яка запобігатиме її вступу до НАТО. Тож, завдяки цій домовленості необхідності починати війну в Україні більше немає.

Однак, путін чітко дав зрозуміти, коли йому представили угоду Козака, що поступки, про які домовився його помічник, не зайшли достатньо далеко, і що він розширив свої цілі, включивши анексію українських територій,  - сказали джерела.

Як підсумок - угоду розірвали.

У коментарі Reuters прессекретар путіна дмітрій пєсков завив, що ця інформація "не має абсолютно ніякого відношення до реальності".

Такого ніколи не було. Це абсолютно невірна інформація, - сказав він.

Водночас видання зазначає, що через шість місяців після початку війни Козак залишається на посаді заступника начальника штабу Кремля, однак більше не займається українським питанням.

Як відомо, путін багато разів заявляв, що розширення НАТО та наближення альянсу до російських кордонів становить небезпеку для росії, попри багаторазові запевнення з боку керівництва альянсу та США, що питання вступу України не розглядається.

Саме ймовірністю вступу України до НАТО путін мотивував своє рішення щодо повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Нагадаємо, у серпні The Washington Post опублікувало статтю щодо того, як українську владу розвідка США попереджала про  вторгнення російських військ та про те, як офіційний Київ відреагував на можливу загрозу. 

1