У Кривому Розі та Одесі виборці порвали свої бюлетені

Чоловіки не хотіли голосувати
У Кривому Розі та Одесі виборці порвали свої бюлетені
Вибори 2020 року, чоловік кидає бюлетень у скриньку (фото: Парламент UA)
25 Жовтня 2020, 16:56
читать на русском

У Кривому Розі та в Одесі чоловіки на виборчих дільницях порвали бюлетені. Поліція притягнула їх до адміністративної відповідальності. Про це повідомляють пресслужби місцевих поліцій.

25 жовтня у Кривому Розі до поліції надійшло два повідомлення, про те що на виборчих дільницях в Саксаганському районі міста, чоловіки, отримавши бюлетні, порвали їх.

Відносно правопорушників поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 212-23 (Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, - зазначили у поліції.

Читайте також

Тим часом, в Одеській області поліцейські склали протокол на жителя Ізмаїла, який порвав свої бюлетені.

Чоловік, не знайшовши вільної кабінки для голосування, хотів заповнити бюлетені біля вільної урни. Члени комісії зробили виборцю зауваження, на що він порвав бюлетені, викинув їх в урну та покинув виборчу дільницю, — йдеться в повідомленні поліції області.

Свій вчинок чоловік пояснив тим, що не бажає віддавати свій голос жодній політичній силі. 54-річному мешканцю доведеться сплатити штраф.

Нагадаємо, під час сьогоднішніх виборів фіксується чимало порушень. Зокрема, в Івано-Франківській області працівники ДВК зіпсували 1481 бюлетень.

На дільничній виборчій комісії №260709 помилково погасили не ті бюлетені. Як результат – зіпсовані бюлетені та закрита дільниця. На дільниці №210409 у селищі Великий Бичків Рахівського району виборці заходили у кабінку для голосування по двоє.

1