У Кропивницькому дворічна дитина отримала переохолодження: посиніли губи та були судоми

У садочку відсутнє опалення, а в групі 15 градусів
У Кропивницькому дворічна дитина отримала переохолодження: посиніли губи та були судоми
Дитина Фото: Pexels
27 Жовтня 2021, 20:47
читать на русском

У Кропивницькому дворічна дівчинка отримала в садочку переохолодження. Її з посинілими губами та судомами забрала мама.

Про це розповіла мати дитини Оксана Демінтиєнко у коментарі "Суспільному".

Інцидент стався 26 жовтня у садочку №27. Жінка забрала дитину та одразу звернулася до лікаря, який поставила діагноз - переохолодження.

О 9:30 подзвонила вихователька, сказала, що дитину трясе, посиніли губи, нічого не їла. Руки-ноги холодні. Ми зразу поїхали до лікаря – сказала – переохолодження, в садочок, зрозуміло, не ходити, випасали ліки, - зазначила мама дівчинки.

Сімейний лікар Сергій Баранов з Кропивницького зазначив, що симптомами переохолодження є посиніння губ та кінцівок – рук та ніг, поколювання в пальцях, може бути відчуття болю у кінцівках. За словами матері дитини, ввечері 26 жовтня дівчина перебувала вже вдома з температурою.

Температура, часто ходить в туалет. Їй вкололи анальгін з димедролом в лікарні, і ми поїхали додому, з умовою, якщо буде погано, то телефонувати у будь-який час. Зараз "горить". Мабуть, пройшла дія ліків, - розповіла жінка.

Пані Оксана додала, що у садочку відсутнє опалення, а в групі 15 градусів: "Ми одягаємось тепло, я принесла обігрівач. Вихователі сказали, будуть вмикати, якщо дозволить завідувачка, бо взагалі-то не можна через пожежну небезпеку. Сьогодні розмовляла із завідувачкою, вона сказала, що не дозволяє. Сьогодні мінус три градуси на вулиці було, це не нормально, що немає опалення: 21 сторіччя, і це вже не 15 жовтня, а вже 26".

У самому садочку та лікарка дитини відмовились коментувати ситуацію, в управлінні освіти перепросили у матері дівчинки. При цьому звернулись до батьків з розумінням віднестись до такої ситуації, а також враховувати той факт, що не всі діти можуть перебувати при низьких температурах.

Що стосується ситуації з садочком №27, нас проінформували і, дійсно, в деяких приміщеннях цього садка температура була 15-16 градусів. Це при тому, що ми вмикаємо обігрівачі, але вмикати їх у всіх приміщеннях одночасно, не має можливості, тому що електромережі не розраховані на таке навантаження, - зазначила очільниця міського управління освіти Лариса Костенко.

Нагадаємо, що у Кременчуці Полтавської області на 4-річну дівчинку в дитсадку впало дерево. Від отриманих травм дитина померла.

Читайте також

1