У Кропивницькому ковідна лікарня три години була без електрики

Резервне живлення довелося підключати рятувальникам
У Кропивницькому ковідна лікарня три години була без електрики
Підключення генератора (Фото: ДСНС)
22 Січня 2021, 17:53
читать на русском

У Кропивницькому рятувальники упродовж трьох годин забезпечували аварійне електроживлення центральної міської лікарні.

Про це повідомили в ГУ ДСНС Кіровоградської області.

Рятувальники розгорнули пересувну електростанцію та забезпечили електроживлення лікарні, у якій перебувають хворі на ШВЛ та кисневих апаратах.

Така потреба виникла сьогодні, у зв’язку з аварійним відключенням світла на території мікрорайону, де розташований стаціонар №1 центральної міської лікарні міста, що призначений для госпіталізації хворих на COVID-19.

Нагадаємо, 29 листопада у Львівській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах ШВЛ, та померли через відсутність електроенергії у лікарні. Світла у лікарні не було дві години. За цей час померло двоє людей, які були підключені до апаратів ШВЛ. У лікарні були два електричних генератори, якими не скористались під час відключення.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 367 (службова недбалість) та частини 2 статті 119 (вбивство з необережності) КК України.

1