У курортному Генічеську діти потрапляють до лікарні: що сталось

Дитяче відділення місцевої лікарні переповнене
У курортному Генічеську діти потрапляють до лікарні: що сталось
Діти на березі моря (фото: УНІАН)
9 Серпня 2021, 16:39
читать на русском

В курортному Генічеську та на Арбатській стрілці дитяче відділення лікарні переповнене. Крім того, останнім часом почастішали виклики на морське узбережжя до маленьких відпочивальників.

Про це розповів завідувач Генічеської станції швидкої допомоги Валерій Дронов у коментарі Херсон Week.

Дитяче відділення лікарні переповнене. Циркулює вірусна інфекція (ГРВІ). При цьому вже хворих дітей батьки везуть сюди на оздоровлення, а потім наші бригади забирають маленьких пацієнтів з палаючим горлом і температурою під 40 градусів, - зазначив він.

Медик також розповів, що деякі "безпечні" туристи надовго залишають своїх дітей на сонці, після чого "швидкі" забирають їх з сонячними опіками та тепловими ударами.

На курорті поширені виклики через харчові отруєння і серед дорослих, і серед дітей. Окрім Генічеська,  "швидкі" часто викликають в Щасливцеве.

За словами лікаря, "як тільки діагностуємо гострий ентероколіт, його причина - обов'язково або шаурма, або шашлик з морепродуктів, куплені на пляжі".

Серед відпочивальників багато останнім часом випадків втрат свідомості. Непритомніли не лише на пляжах, а й в спортзалах. Так, у палаці дитячої та юнацької творчості свідомість втратила зовсім юна дівчинка. Медик наголосив, що діти худнуть і не снідають, а це призводить до таких негативних наслідків.

Попри те, що курортний сезон-2021 вважається слабким, пацієнтів "швидких" не зменшується.

Нагадаємо, що на Арабатській стрілці в Херсонській області з води витягнули крокодила. Його помітили двоє відпочивальників, коли той їв качку.

Читайте також