У листопаді українців очікують три хвилі магнітних бур: коли чекати погіршення самопочуття

Такі магнітні коливання можуть відображати негативний вплив на функціонування комунікаційних систем та загальне здоров’я людей. Навіть невелике підвищення активності може призвести до негативних наслідків для здоров’я.
У листопаді українців очікують три хвилі магнітних бур: коли чекати погіршення самопочуття
Магнітні бурі
31 Жовтня 2023, 20:49
читать на русском

За даними спостережень Національного агентства океанографічних і атмосферних досліджень США, листопад обіцяє бути періодом підвищеної активності космічної погоди. Упродовж цього останнього місяця осені передбачаються численні магнітні бурі.

Магнітні бурі в листопаді 2023

У листопаді 2023 року передбачається виникнення магнітних бур різного рівня інтенсивності. Вплив цих бур на кожну особу може бути різним, проявляючись у вигляді погіршеного настрою, головного болю або загострення хронічних захворювань. Для того, щоб заздалегідь попіклуватися про своє самопочуття, слід пам’ятати такі дати:

  • 18−20 листопада — слабка геомагнітна буря;
  • 24−26 листопада — середня геомагнітна буря;
  • 29−30 листопада — слабка буря.

Для поліпшення самопочуття під час бурі слід дотримуватися наступних порад:

  • Збільшуйте споживання рідини, включаючи трав’яний та зелений чай, для забезпечення відповідного гідратування.
  • Відмовтеся від вживання кави, алкоголю, сигарет та кальяну, оскільки ці звички можуть негативно впливати на ваше самопочуття під час негоди.
  • Зменште споживання смаженої, гострої та жирної їжі, а замість цього включайте більше сезонних овочів та зелені у ваше харчування.
  • Збільште фізичну активність і віддайте перевагу прогулянкам пішки, щоб покращити фізичний стан та підняти настрій.
  • Регулярно провітрюйте приміщення та проводьте більше часу на свіжому повітрі, щоб підтримувати здоровий внутрішній мікроклімат.
  • Спробуйте зменшити рівень стресу та нервової напруги, наприклад, через медитацію або глибоке дихання.
  • Перед сном розгляньте можливість прийняти контрастний душ, щоб розслабити м’язи і покращити якість вашого сну.

Довідка: Корональні викиди маси, що призводять до появи геомагнітних бур на Землі, виникають в особливих регіонах на Сонці, які називаються сонячними плямами. Коли лінії магнітного поля на поверхні Сонця стають надто заплутаними і раптово розриваються, відбувається спалах, але він не завжди супроводжується, як у цьому випадку, викидами плазми. Якщо сонячна пляма спрямована у бік нашої планети, то потік плазми, що летить крізь космос із величезною швидкістю, врізається у наше магнітне поле.

Останніми місяцями на Сонці відбувається дуже багато спалахів із корональними викидами маси, і це відбувається не просто так. Річ у тім, що на Сонце існує 11-річний цикл його активності з періодами затишшя і максимального підйому. Останній називається сонячним максимумом і наша зірка поступово до нього наближається.

Згідно з прогнозами вчених, пік сонячної активності настане в липні 2025 року, а до цього на нашій зірці все частіше відбуватимуться виверження, які викликатимуть геомагнітні бурі різної потужності.

Нагадаємо, попри те, що  українцям, і так нелегко у воєнний час, під час теперішньої зимової погоди чимало людей скаржаться на занепад сил і зниження працездатності. Сезонні зміни погоди спричиняють різке зростання кількості людей із хворим серцем та судинами. Для таких пацієнтів метеозалежність – важливий фактор, тому ці хворі зазвичай уважно стежать за прогнозами погоди.

1