У літаку Зеленського встановлять новий інтернет за понад мільйон доларів

За цю послугу Україна заплатить компанії з ОАЕ
Головне
У літаку Зеленського встановлять новий інтернет за понад мільйон доларів
Володимир Зеленський. Фото: УНІАН
18 Листопада 2020, 18:36
читать на русском

Компанія "Etihad Airways Engineering LLC" з Об`єднаних Арабських Еміратів покращить супутниковий інтернет на борту літака президента України.

Про це йдеться на сайті ProZorro.

Тендер на модернізацію інтернету проводив Державний науково-дослідний інститут технологій кібербезпеки і захисту інформації Держспецзв'язку. 16 листопада інститут заявив про намір укласти угоду з переможцем тендеру, компанією "Etihad Airways Engineering LLC".

За умовами конкурсу, протягом року компанія повинна модернізувати станцію супутникового зв'язку, встановлену на літаку Аirbus 319-115 з заводським номером 3260 і державним і реєстраційним знаками UR-ABA. Це один з літаків Державного авіаційного підприємства "Україна" ДУС, яке забезпечує перельоти вищих посадових осіб держави.

За послуги Україна заплатить цій компанії 32,4 млн грн, що за курсом НБУ становить більше ніж 1 млн доларів США.

Читайте також

Нагадаємо, на авіаперельоти президента Володимира Зеленського за вісім місяців 2020 року з державного бюджету України витратили 13,98 млн грн. Найдорожчим виявився переліт Зеленського у січні за маршрутом Київ - Цюрих - Тель-Авів - Київ, який коштував понад 2,5 млн. Політ до Риму на зустріч з Папою Римським коштував 998 тис. грн.

1