Стало відомо, скільки коштує перебування Зеленського у "Феофанії"

Зеленський перебуває у "Феофанії" на тих самих умовах, що й інші пацієнти, стверджує лікар
Головне
Стало відомо, скільки коштує перебування Зеленського у "Феофанії"
Лікарня “Феофанія” (Фото: ТСН)
13 Листопада 2020, 12:41
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський, у якого 9 листопада виявили коронавірус, перебуває у лікарні "Феофанія" на тих самих умовах, що й інші пацієнти.

Про це повідомив головний лікар клінічної лікарні "Феофанія" Ігор Семенів.

Сума утримання президента така сама, як і кожного пацієнта, який потрапляє до лікарні з коронавірусною інфекцією. Це в середньому 7,8 тис. грн на день. Сума може змінюватися, адже залежить від препаратів і процедур, які роблять пацієнтові. Так, не щодня роблять КТ і тест, препарати можуть змінювати залежно від симптоматики. Для президента немає окремого бюджету. Він перебуває в лікарні рівно на тих самих умовах, що й інші, - сказав лікар у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Читайте також

Семенів нагадав, що "Феофанія" з початку вересня почала приймати пацієнтів із коронавірусною інфекцією і прийняла вже 120 осіб.

І бюджет для кожного - однаковий. І це зовсім не 2,7 млн грн, узятих із нізвідки. Такі витрати на пацієнта взагалі важко уявити, - зазначив він.

Головлікар "Феофанії" також повідомив, що президент Зеленський почувається добре.

Поки що немає жодних ознак, що перебіг хвороби може ускладнитися. Навпаки, є симптоми, які дають змогу сподіватися на швидке одужання, - зазначив він.

Читайте також

9 листопада стало відомо, що на коронавірус захворіли президент Володимир Зеленський та голова Офісу президента Андрій Єрмак (досьє Єрмака).

12 листопада стало відомо, де саме лікуються Зеленський (досьє Зеленського) та Єрмак - вони перебувають в ізольованих палатах клінічної лікарні "Феофанія" (на Академіка Заболотного у Києві).

Радник керівника ОП повідомив, що Зеленський та  Єрмак лікуються в ізольованих палатах клінічної лікарні "Феофанія". За його словами, у палаті глави держави встановлений спецзв’язок, а у Єрмака такого спецкабінету немає.

Президент України Володимир Зеленський записав відео з лікарні у Феофанії, де він перебуває на самоізоляції. У відео президент розповів, що почувається добре. Він працює, проводить наради і особисті онлайн-зустрічі.

1