У Луцьку в дитсадку вихователька заклеювала дітям роти скотчем, аби ті не шуміли - відео

Дітей карали показово, щоби інші запам`ятали і сиділи тихо
У Луцьку в дитсадку вихователька заклеювала дітям роти скотчем, аби ті не шуміли - відео
Перелякана дитина (Фото: Smartum)
17 Лютого 2021, 19:10
читать на русском

У дитячому садку №37 міста Луцька няня і вихователька заклеювали дітям роти скотчем, щоби ті не шуміли у групі, а також били до крові, бо малюк не міг одягнути капюшон від куртки.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс".

У сюжеті говориться, що відомо про мінімум двох 4-річних хлопчиків, які стали жертвами виховання. Діти не могли добре пояснити, звідки у них подразнення шкіри довкола рота, синці і подряпини, допоки одна з мам за допомогою лікаря не розпитали одного з потерпілих малюків.

У неділю до мене подзвонила мама з нашої групи. У неї дитина краще розмовляє і розповіла про цю ситуацію, що вихователька заклеювала роти дітям, тому що вони не хотіли лягати спати і шуміли, – розповіла мама Яна Антонюк. – Я у своєї дитини запитала, як це було, він мені розказав, хто це робив... А головне до того, у вівторок, вона мені дзвонить і каже, що у вашої дитини щось на обличчі, заберіть його, сходіть до лікаря. Може, десь обвітрив. Ми лікувалися, а потім в неділю оце дізналися.

Інша мама розповіла, що її сина побили до крові через те, що він не міг самостійно одягнути капюшон від куртки.

У четвер син прийшов із садочка з ґулею на потилиці, і була запечена кров на волоссячку, – розповіла Наталія Натяжко. – Я запитувала, що сталося, але дитина замовчувала, мовляв, я в садочку впав і все. Не хотів нічого казати. А наступного дня приходить із садочка і каже, що більше не хоче туди йти, бо там Юліанівна кричить, сварить і б'є... Він десь не міг поправити капюшончик і вона дала йому підзатильник. Вона ж сказала, що такого не було. Можливо, каже, діток одягала і могла зачепити його ліктем.

Про скотч розповів також саме син Наталії Натяжко. Тоді ж у дитини розпитали детальніше, що відбувається у дитсадку. Потім батьки почали між собою з'ясовувати обставини і з`ясували, що чимало дітей скаржиться на ставлення у дитсадку.

Ще одна мама Юлія Костенко розповіла, що особисто чула, як вихователька безпричинно кричала на її сина. Наступного дня цій дитині одягнули смартгодинник і до батьків одразу зателефонувала завідувачка, аби поцікавитися, чи прилад записує відео і звук.

Батьки, які розібралися у ситуації, стали вимагати, аби виховательку і няню, які знущалися з дітей, звільнили. Проте до сьогоднішнього дня ця вихователька досі була на роботі. І лише після того, як у заклад приїхали місцеві журналісти, завідувачка садка запевнила, що вихователька уже звільнена, а інтереси дітей – на першому місці.

Дуже неприємна ситуація. Я несу за це відповідальність і з себе її не знімаю, – зазначила завідувачка Валентина Віннік. – Робота проводиться, була призначена внутрішня комісія, вчора у нас були начальник і практичний психолог управління освіти.

Читайте також

Батьки також обурються, що нині через карантин вони не мають права заходити в приміщення й на власні очі бачити, як ставляться до їхніх дітей. Персоналу батьки вже не довіряють і хочуть, аби в дитсадку встановили відеоспостереження.

Нагадаємо, у Рівному лікар-стоматологиня била об канапу, шарпала та душила маленьких дітей, яких батьки привели полікувати зуби. Серед дітей був хлопчик та трирічна дівчинка із хворобою серця.