У Львівській області та Тернополі посилили карантин через погіршення епідситуації

З 26 січня під забороною опинились масові заходи, а школярів переводять на дистанційку
Важливо
У Львівській області та Тернополі посилили карантин через погіршення епідситуації
Коронавірус, люди у захисних масках Фото: president.gov.ua
26 Січня 2022, 10:27
читать на русском

З 26 січня у Тернополі та Львівській області посилили карантин через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус. 

Як повідомив мер Тернополя Сергій Надал, рішення ухвалив міський оперативний штаб через погіршення епідеміологічної ситуації в місті. За його словами, за останній тиждень в рази зросла кількість нових хворих, особливо дітей.

За результатами роботи штабу прийнято ряд додаткових обмежень на території громади. Згідно з критеріями МОЗ, зараз Тернопіль відноситься до "помаранчевої" зони, тому ми повинні запроваджувати додаткові обмеження для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, - розповів мер.

З 26 січня у Тернополі під забороною опинилися масові заходи. Театри та кінотеатри дозволено заповнювати лише половину, а в ТРЦ можна зайти лише з сертифікатом про вакцинацію або негативним ПЛР чи експрес-тестом. При цьому керівники шкіл можуть самостійно вирішувати, чи відправляти на дистанційку учнів старших класів.

Своєю чергою у Львівській області рекомендували всі навчальні заклади, крім дитячих садків, відправити на дистанційку до 4 лютого. У регіоні також заборонили проводити усі масові заходи. Громадський транспорт має бути заповнений лише на 50%. Якщо ці заходи не спрацюють, то від 1 лютого будуть запроваджувати ще жорсткіші обмеження.

Нагадаємо, з 24 січня до червоної зони карантину потрапила Івано-Франківська область - тут посилили карантин через рекордну захворюваність на коронавірус. А Рівненська область з 27 січня житиме за правилами карантинних обмежень червоної зони.

Читайте також

1