У Львові співробітник СБУ привласнив ювелірних прикрас на 8,5 млн грн

Вага золота і срібла становить 24 кг
У Львові співробітник СБУ привласнив ювелірних прикрас на 8,5 млн грн
Ювелірні вироби фото: pexels
17 Травня 2021, 15:37
читать на русском

У Львові підозрюють слідчого Служби безпеки України у привласненні ювелірних прикрас на суму понад 8,5 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР).

Зазначається, що у листопаді 2018 року в Міжнародному аеропорту "Львів" співробітники СБУ вилучили ювелірні вироби із золота та срібла вагою понад 24 кг, які перевозилися незаконно. Після чого було відкрито кримінальну справу за фактом можливих протиправних дій митників, а саме ймовірного сприяння громадянину в незаконному переміщенні виробів. Потім суд наклав арешт на ювелірні вироби.

У січні 2019 року один зі слідчих СБУ отримав тимчасовий доступ до них для нібито проведення судових експертиз, - йдеться у повідомленні.

А тоді протиправно повернув заарештовані ювелірні вироби "власнику". Загальна вартість виробів у брухті становить понад 8,65 млн гривень.

Слідчого з особливо важливих справ одного з відділень СБУ у Львівській області звинувачується в перевищенні службових повноважень, зокрема умисному вчиненні дій, явно виходять за межі наданих йому прав або повноважень, що спричинили тяжкі наслідки (ч.3 ст. 365 КК України).

У разі доведення вини підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що співробітника СБУ і ще трьох осіб підозрюють у незаконному викраденні людини і вимаганні грошових коштів.

Читайте також