У Львові врятували чоловіка з дзеркальними органами

У нього розірвалася аневризма черевної аорти
У Львові врятували чоловіка з дзеркальними органами
Операція фото: клінічна лікарня
29 Вересня 2021, 11:22
читать на русском

На Львівщині врятували 74-річного чоловіка з дзеркальними органами, у якого розірвалася аневризма черевної аорти. Розрив аневризми у людей з такою патологією трапляється один випадок на 100 мільйонів.

Про це повідомили в ТСН.Ранок.

Такий випадок взагалі в історії української хірургії і медицини ми бачимо вперше, коли є аневризма аорти розірвана з транспозицією органів. Цей випадок у світі визначений, як другий після японців, які в 2008 році таке оперували в 80-річного чоловіка. Думаю, ми будемо це публікувати, і світова література про це дізнається, - заявив судинний хірург Львівської обласної клінічної лікарні Андрій Кіхтяк.

Зазначили, що дзеркальне розташування внутрішніх органів трапляється досить рідко, один випадок на десять тисяч.

Судинний хірург Львівської обласної клінічної лікарні Віктор Палій повідомив, що при операції пацієнтів із дзеркальними органами труднощі виникають тоді, коли хірург починає розуміти, що всі органи не на своєму місці, а тому потрібно будувати в голові інший макет операції.

Додали, що лікарі зі своїм завданням справились та врятували пацієнта.

Нагадаємо, у червні вперше в Україні провели операцію за допомогою віртуальної реальності. Пацієнткою стала 12-річна дівчинка з вродженою вадою серця.

Читайте також

1