У Мінфіні заявили, що відстрочка за боргом допоможе заощадити п'ять млрд доларів

Ці кошти направлять на соцзахист населення
Важливо
У Мінфіні заявили, що відстрочка за боргом допоможе заощадити п'ять млрд доларів
Валюта, долари Фото: Printexstar з Pexels
21 Липня 2022, 14:17
читать на русском

Відстрочка за боргом допоможе Україні заощадити п'ять млрд доларів, які підуть на соцзахист та грошове забезпечення військових.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів у четвер, 21 липня.

Зазначається, що відстрочення платежів з обслуговування боргу за єврооблігаціями та варантами на два роки дасть Україні можливість направити заощаджені п'ять мільярдів доларів на нагальні потреби. Зокрема, на соціальний захист та грошове забезпечення військових.

Потреби України становлять близько п'яти мільярдів доларів щомісяця. В іншому випадку ці кошти направили б на погашення боргів.

За інформацією Мінфіну, Україна має 13 випусків цінних паперів. Щодо кожного з них інвесторам було запропоновано відстрочення терміну виплати відсотків та погашення тіла кредиту.

Відомство наголосило, що Україна завжди залишалася порядним позичальником: повертала все вчасно та зменшувала обсяг державного боргу.

Навіть протягом п'яти місяців війни Україна здійснювала обслуговування своїх видатків та боргів.

Нагадаємо, що учасники групи офіційних кредиторів України, до складу якої входять шість із семи країн G7, вирішили ввести мораторій на обслуговування боргу до кінця 2023 року з можливістю продовження ще на рік.

Читайте також

1