У Міноборони пояснили, кого у першу чергу мобілізують до української армії

Завдання щодо мобілізації визначає Генеральний штаб ЗСУ
Головне
У Міноборони пояснили, кого у першу чергу мобілізують до української армії
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
17 Серпня 2022, 10:16
читать на русском

Наразі мобілізації до Збройних сил України підлягають лише "конкретні фахівці". Потреб в нарощуванні кількості особового складу - немає.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Голосу Америки.

За його словами, завдання щодо мобілізації визначає Генеральний штаб ЗСУ.

Начальник Генштабу разом із головнокомандувачем ЗСУ оцінюють ту чи іншу кількість сил і засобів, яка потрібна в той чи інший момент ведення бойових дій, а також оцінюють втрати ("давайте будемо реалістами - втрати у нас теж є, і поранені, і, на жаль, убиті"), – пояснив Резніков.

Генштаб "чітко знає, на якому напрямку якому виду сил чи військ заміщення потрібно зробити, або відвести бригаду на відновлення боєздатності та замість неї увести резерв".

Резніков додав, на сьогодні мобілізаційні потреби задовольняються через пошук конкретних спеціалістів.

Тобто не загалом стільки й стільки там потрібно, тому що досить багато вже мобілізували до лав Збройних сил – і не тільки Збройних сил. Зараз (потрібні - ред.) конкретні фахівці. Це можуть бути оператори БПЛА, можуть бути спеціальні айтівці, зв'язківці, артилеристи, і так далі, – перерахував він.

Тепер, коли сили оборони отримують "просунуте і складніше" озброєння натовського стандарту, "то й фахівці нам потрібні такі, які зможуть швидко опанувати ці системи".

Нагадаємо, що в Україні воєнний стан триватиме ще 90 діб - до 21 листопада 2022 року. Відповідний законопроєкт ухвалила Верховна Рада 15 серпня.

1