У Міноборони розповіли, коли буде розроблений закон про демобілізацію військових

За словами речника Міноборони, демобілізаційний законопроєкт буде розроблятися не з нуля
У Міноборони розповіли, коли буде розроблений закон про демобілізацію військових
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua
11 Квітня 2024, 10:37
читать на русском

Розробка законопроєкту про демобілізацію українських військових незабаром розпочнеться. Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Лазуткін наголосив, що кінцевий термін служби українських військових буде винесено в окремий законопроєкт.

"Ніхто не відмовляється від демобілізації, а якщо бути точним – то звільнення у запас військових, які вже три роки воюють. Термін 24 місяці відпочинку він нікуди не зникає. Проєкт буде розроблятися, він буде розроблятися не з нуля. І цей процес розпочнеться вже найближчим часом", – пояснив Лазуткін.

Нагадаємо, через оперативну ситуацію на фронті Генеральний штаб ЗСУ хоче, аби демобілізаційні норми із законопроєкту про мобілізацію були розглянуті в окремому законопроєкті.

Раніше Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони під час обговорення правок у законопроєкт про мобілізацію, який готується до другого читання, виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців, який готується до другого читання.

Раніше Головком Сирський заявив, що у Збройних силах України переглянули потребу в мобілізації після аудиту певних частин. Цифра буде суттєво меншою за 500 тисяч.

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт.

Учора рада почала розглядати законопроєкт про мобілізацію у другому читанні. Основні його норми можна знайти тут.

Читайте також