У Мінсоці повідомили, хто зможе отримати житлові субсидії

Українцям сказали, як вирахувати визначену допомогу від держави
Важливо
У Мінсоці повідомили, хто зможе отримати житлові субсидії
27 Вересня 2021, 15:25
читать на русском

Міністерство соціальної політики повідомило, хто в Україні має право на отримання житлових субсидій.

За даними Мінсоцу, пільги можуть отримати сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Наразі до кінця дії карантину обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї:

- обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства;
- середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства і визначається середньомісячний дохід на одну особу;
- дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня року, з якого призначається субсидія (розмір прожиткового мінімуму на 01.01.2021 складає 2189 грн.);
- отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15%, і таким чином визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу.

Після цього розраховується розмір обов’язкової частини платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

Нагадаємо, в проєкті державного бюджету на 2022 рік передбачено збільшення видатків на надання пільг та житлових субсидій.

Зазначається, що передбачається направити на житлові субсидії 38,4 млрд грн.

При плануванні видатків на фінансування субсидій важливими чинниками є кількість одержувачів цього виду соціальної підтримки та розмір нарахованих субсидій, а на ці показники, своєю чергою, впливають рівень доходів населення та встановлені тарифи на житлово-комунальні послуги.

Читайте також