В Україні готують масштабні перевірки одержувачів субсидій і допомог

Раз на рік хочуть перевіряти кожного одержувача соціальних виплат
В Україні готують масштабні перевірки одержувачів субсидій і допомог
Субсидії (Фото: Наш репортер)
20 Липня 2021, 17:42
читать на русском

Міністерство соціальної політики виставило на громадське обговорення проєкт постанови Кабміну, яка регламентує терміни і порядок проведення перевірок отримувачів житлових субсидій та інших соціальних виплат.

Проєкт постанови можна прочитати на сайті Мінсоцполітики.

Із зазначеного проєкту слідує, що перевірники будуть ходити по домівках, вивчаючи на практиці, як живуть ті, хто претендує на бюджетні гроші або вже їх отримує. Якщо не пустити контролерів до оселі, виплати автоматично припиняються. Зупиняти виплати зможуть і за результатами перевірок.

Крім того, зазначений проєкт постанови включає також перевірки при отриманні інших соціальних виплат, як от допомог на дітей, одиноким матерям тощо.

Якщо проєкт ухвалять, перевірки почнуться вже з 1 січня 2022 року.

Нагадаємо, 19 травня Кабінет міністрів України вніс зміни до нових правил отримання субсидії на житлово-комунальні послуги.

Звернутися за оформленням житлової субсидії можна через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи; безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад. Заповнені бланки можна також надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення або через електронний сервіс, який розміщено на офіційному вебсайті Мінсоцполітики у розділі "Е-сервіси" - "Житлові субсидії".

Читайте також

1