У Мінсоцполітики повідомили, кому найчастіше відмовляють у субсидії

Субсидію можна отримати навіть у випадку заборгованості з оплати ЖКП
Головне
У Мінсоцполітики повідомили, кому найчастіше відмовляють у субсидії
Гроші, готівка (фото: УНІАН)
29 Жовтня 2021, 18:29
читать на русском

Механізм субсидій дає можливість людям повною мірою і вчасно сплачувати за житлово-комунальні послуги. Втім, близько 200 тисяч домогосподарств не змогли цьогоріч її отримати, оскільки не пройшли верифікацію.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики України у Facebook.

За словами заступника глави відомства Віталія Музиченка, в середньому рівень оплати ЖКП одержувачами субсидій складає майже 98 %, тоді як в цілому по країні цей показник в окремі періоди може становити 87-88%.

Він пояснив, що субсидію можна отримати навіть у випадку наявності заборгованості з оплати ЖКП простроченої понад три місяці. Для цього потрібно лише укласти договір про реструктуризацію цієї заборгованості з надавачами комунальних послуг, перед якими існує борг.

Чому відмовляють у субсидії

Музиченко зазначив, що серед найчастіших причин відмови у призначенні субсидій – наявність депозитів понад 100 тисяч грн, 2-3 і більше житлових приміщень у власності, або наявність працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють і не перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, які перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватись. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж непрацююча раніше людина працевлаштувалась, - сказав він.

При цьому використання коштів платників податків має бути адресним і всі домогосподарства, які дійсно потребують субсидій, будуть їх отримувати.

Нагадаємо, що українці можуть оформити субсидії через Інтернет на сайті Міністерства соціальної політики України.

Читайте також наш матеріал: Зима на порозі: як дешево і якісно зберегти тепло в оселі

Читайте також

1