У МОН розповіли про проведення основної сесії НМТ

НМТ відбуватиметься в онлайн форматі
Головне
У МОН розповіли про проведення основної сесії НМТ
Тестування, екзамен / Фото: Pexels

Завтра, 18 липня, стартує основна сесія національного мультипредметного тесту, який в цьому році замінить ЗНО.

Про це повідомив заступник міністра освіти Андрій Вітренко під час телемарафону.

Національний мультипредметний тест буде проходити в онлайн форматі. Тобто, якщо раніше абітурієнти відповідали в зошитах, які віддавали на перевірку, то зараз все відбуватиметься онлайн, - сказав Андрій Вітренко.

Він зазначив, що для складання НМТ зареєструвалося близько 206 тисяч абітурієнтів. Усі бажаючі зможуть пройти тестування, оскільки відбудеться декілька сесій.

Через війну НМТ проходитиме лише в захищених приміщеннях, у яких є укриття.

Він буде проходити лише в захищених приміщеннях, в яких у разі повітряної тривоги буде можливість перервати тестування, щоб абітурієнти перейшли до укриття, а потім після закінчення повітряної тривоги відновити складання тесту, - пояснив Вітренко.

Також скласти НМТ можна у 23 країнах Європи, зокрема першу сесію приймуть 26 міст, проте на додаткову сесію додадуть інші країни, зокрема, Туреччину та Швейцарію. Для участі в тесті за кордоном зареєструвалися 24 997 абітурієнтів.

Він додав, що на тестуванні питання будуть унікальними, тому списати або передати завдання іншим абітурієнтам буде неможливим.

Швидше за все, для абітурієнта буде це одна, скажімо так, "специфічна спроба", - сказав він.

Нагадаємо, що освітній омбудсмен Сергій Горбачов пояснив, хто відповідатиме за безпеку під час складання національного мультипредметного тесту.

Читайте також