Від понеділка стартує основна сесія НМТ для випускників

Через війну ЗНО з різних предметів замінили на один національний мультипредметний тест
Важливо
Від понеділка стартує основна сесія НМТ для випускників
Школа, учениця складає ЗНО фото: УНІАН
16 Липня 2022, 09:16
читать на русском

Від понеділка українці почнуть складати національний мультипредметний тест. Він відбуватиметься у різні дні і в різний час. Загалом основна сесія триватиме понад три тижні - від 18 липня до 10 серпня.

Про це пише ТСН.

Мультипредметний тест триватиме 120 хвилин. Якщо у цей час пролунає повітряна тривога, тестування мають призупинити, а усіх учасників вивести в укриття. Там інструктори стежитимуть, аби учасники не шукали підказок у телефонах і не обговорювали між собою завдання. Після завершення тривоги всі повернуться до аудиторії і продовжать виконувати тест. Однак, можуть і не продовжити.

Якщо, на жаль, повітряна тривога задовга, або їх декілька і сумарна їхня тривалість довша аніж 1 год 15 хв, то, на жаль, учасники не зможуть повернутися до виконання завдань і їм буде запропоновано брати участь у додатковій сесії тестування, - пояснила заступниця директора українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Якщо повітряна тривога розпочалася за лічені хвилини до закінчення тесту, то, за бажанням, учасник може завершити його достроково.

В учасників буде 1-2 хв, щоби вирішити чи хочуть зберегти ті відповіді, які вони вже надали і з тим вступати. Чи все ж сподіватися, що повітряна тривога буде не довгою і мати ці 5 хв, щоб все доробити, - додає Вакуленко.

Участь в основній сесії підтвердило понад 200 тисяч учасників, кожен восьмий тестування проходитиме за кордоном. Там небезпеки, що прилетить ракета немає, тому інформацію де і як відбудеться екзамен не приховують.

Свої результати абітурієнти побачать одразу по завершенню складання тесту. Порогового балу цьогоріч не встановлюватимуть. Тому тест зарахують, якщо учасник зробить бодай по одному завданню у кожному блоці.

Щоби якомога більше учнів змогли пройти тестування та вступити до вишу, цьогоріч заплановано декілька сесій. Окрім основної і додаткової, ще буде спеціальна сесія, аж у вересні.

Нагадаємо, що освітній омбудсмен Сергій Горбачов пояснив, хто відповідатиме за безпеку під час складання національного мультипредметного тесту.

Читайте також

1