У МОЗ не проти легалізації медичної марихуани

Ляшко вважає, що легалізувати медичний канабіс реально без ажіотажу
У МОЗ не проти легалізації медичної марихуани
Віктор Ляшко (Фото: УНІАН)
26 Січня 2021, 08:08
читать на русском

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прокоментував можливість легалізації марихуани. Він вважає, що розв'язання цього питання є важливим для тяжкохворих пацієнтів.

Використання медичної марихуани в терапевтичних цілях підтверджено вченими, нагадав Ляшко у коментарі "РБК-Україна".

Як лікар, переконаний, що варто говорити та пояснювати про медичний канабіс.
Легалізації канабісу в медичних цілях – це у першу чергу, про розв'язання питання зменшення болю для важкохворих. А не політика. Терапевтичне застосування канабісу підтверджене вченими для важкохворих пацієнтів, зокрема онкохворих..., - зазначив він (досьє Віктора Ляшка).

Читайте також

За словами головного санітарного лікаря, Україні вже також варто переглянути питання дозволу використання канабісу в медичних цілях для осіб, які потребують такого виду лікування.

Вживання канабісу з медичною ціллю дозволено у – Данії, Австрії, Італії, Канаді, Швейцарії, Польщі, Фінляндії, Північній Македонії. Також, медична марихуана дозволена в Туреччині, Ізраїлі, Росії, Замбії, Зімбабве, Перу, Таїланді, Вануату та Панамі, - розповів Ляшко.

Він додав, що потрібно легалізувати марихуану без ажіотажу, оскільки в пріоритеті – допомога важкохворим людям.

Нагадаємо, у Верховній Раді створили робочу групу, яка напрацьовує законопроєкт щодо застосування медичного канабісу в Україні. Розглядається два варіанти появи медичного канабісу в Україні: імпорт вже готових препаратів, які використовуються у медичній сфері, або імпортозаміщення цих препаратів.

30 грудня у парламенті зареєстрували законопроєкт про легалізацію марихуани в медичних цілях. Якщо закон ухвалять, доступ до канабісу зможуть отримати тяжкохворі люди.