У МОЗ повідомили, коли настане спад захворюваності на COVID-19

Степанов вірить, що захворюваність почне знижуватися вже через два тижні
У МОЗ повідомили, коли настане спад захворюваності на COVID-19
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (фото: УНІАН)
16 Листопада 2020, 21:01
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я очікує, що карантин вихідного дня допоможе зупинити "ураганний темп" зростання захворюваності на коронавірус в Україні.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, очікується, що захворюваність піде на спад вже через два тижні.

Міністр зазначив, що метою запровадженого карантину є зупинка на сьогоднішніх цифрах, тобто на 11-12 тисячах нових хворих щоденно.

Читайте також

Виходячи з розрахунків наших епідеміологів та виходячи з міжнародного досвіду, зокрема, порад міжнародних експертів, ми розраховуємо на зниження рівня щодобової захворюваності десь від 15% до 20% через 14 днів, бо 14 днів - це в середньому інкубаційним періодом, - пояснив він (досьє Степанова).

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що карантин вихідного дня дав змогу зменшити контакти між українцями, й активність людей у великих містах минулої суботи знизилася на 18,5%, а в неділю – на 27%.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля)  та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (досьє Арсена Авакова)зазначили, що на вихідних практично всі великі мережі торговельних центрів, магазинів непродовольчих товарів, розважальних закладів були зачиненими, а поліція працювала на запобігання можливих скупчень людей.

1