У МОЗ пояснили, як отримати безоплатне хімієтерапевтичне лікування пацієнтів з онкологією

Медзаклади повинні забезпечити пацієнту всі медичні вироби, витратні матеріали та лікарські засоби, необхідні для надання послуг
У МОЗ пояснили, як отримати безоплатне хімієтерапевтичне лікування пацієнтів з онкологією
Пацієнт (фото: з відкритих джерел)
2 Серпня 2022, 07:26
читать на русском

Пацієнти з онкологією можуть отримати безкоштовне хімієтерапевтичне лікування.

Про це повідомили в МОЗ.

Програма медичних гарантій покриває всі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі лікування. Зокрема, і хімієтерапевтичне  лікування та супровід в амбулаторних або стаціонарних умовах. Для цього передбачений відповідний пакет послуг для пацієнтів із підтвердженим діагнозом злоякісного новоутворення, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що безкоштовний перелік медпослуг для дітей та дорослих з онкологією включає:

  • лабораторні та інструментальні дослідження (МРТ, КТ, УЗД, рентген-дослідження, ендоскопічні дослідження, сцинтиграфія);
  • забезпечення лікарськими засобами;
  • інтенсивну терапію, киснева підтримка, знеболення на всіх етапах;
  • реабілітації під час лікування;
  • харчування в стаціонарних умовах та ін.

Пацієнт отримує хімієтерапевтичне лікування безоплатно незалежно від того, буде воно проведене в амбулаторних чи в стаціонарних умовах. Медзаклади мають забезпечити пацієнту всі медичні вироби, витратні матеріали та лікарські засоби, необхідні для надання послуг, - пояснили в МОЗ.

Таким чином для отримання безоплатної медичної допомоги пацієнту потрібне потрібне направлення лікаря або документ про переведення з іншого медзакладу. Якщо у пацієнта є встановлений діагноз, до свого лікаря він звертається без направлення.

Пацієнт має право обирати заклад, де отримуватиме послуги, незалежно від місця реєстрації чи фактичного перебування, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, у МОЗ назвали біологічний вік українців і попередили про нові хвороби, які можуть виникнути через війну РФ проти України.

Читайте також

1