В українців через війну можуть виникнути нові хвороби та передчасне старіння, - МОЗ

Зараз в Україні відбувається найбільш інформатизована війна з усіх часів
В українців через війну можуть виникнути нові хвороби та передчасне старіння, - МОЗ
Пенсіонери (фото: Pexels)
22 Липня 2022, 05:06
читать на русском

В МОЗ назвали біологічний вік українців і попередили про нові хвороби, які можуть виникнути через війну РФ проти України.

Як зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в етері національного телемарафону, через рік-два збільшиться кількість випадків онкологічних та серцево-судинних захворювань.

За його словами, українці старішають на 10-15 років через психоемоційний тиск, викликаний війною, через що значно "молодшають" захворювання.

Ляшко наголосив, що зараз в Україні відбувається найбільш інформатизована війна з усіх часів, оскільки люди практично в прямому етері бачать жахливі наслідки війни, яка триває.

За попередніми прорахунками і дослідженнями, такої тривалості вплив на психоемоційний стан людей призводить до того, що вони біологічно старішають на 10-15 років. Тобто нас доганятимуть ті хвороби, які, зазвичай, наприклад, в 40 років, не траплялися, а траплялися в 60 років, - сказав міністр.

Глава МОЗ попередив про збільшення кількості випадків онкологічних та серцево-судинних захворювань (інфарктів/інсульт) вже через рік-два.

За словами Ляка, в Європі несподівано для всіх спостерігається спалах коронавірусної хвороби.

Неспокійна динаміка в європейському регіоні щодо коронавірусу, вона стрімко виросла у два рази. В день реєструється понад 400 тисяч випадків по ковіду, і вже ВООЗ завило, що це черговий виклик, бо цього ніхто не очікував влітку, - сказав міністр.

Нагадаємо, що українці відчуватимуть наслідки для свого психічного здоров'я через війну.