У МОЗ розповіли, кому доведеться ревакцинуватись від COVID-19

Вакцина буде рекомендована для окремих категорій громадян
У МОЗ розповіли, кому доведеться ревакцинуватись від COVID-19
Вакцинація (Фото: getty images)
25 Жовтня 2021, 13:39
читать на русском

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що певним категоріям українців рекомендуватимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19.

Про це він сказав під час брифінгу 25 жовтня, додавши, що першочергово це стосуватиметься людей з ризиком слабкої імунної відповіді на стандартний курс вакцинації.

За словами санлікаря, минулого тижня відбулося засідання Національної технічної групи експертів, яка сформулювала чіткі рекомендації щодо введення так званої додаткової дози.

Швидше за все, ми на цьому тижні вже отримаємо офіційне рішення Національної технічної групи експертів і будемо переводити все це у відповідний наказ МОЗ. Якщо говорити про деталі, то вакцина буде рекомендована тим людям, які пережили трансплантацію органів, які постійно приймають імуносупресивні препарати, мають імунодефіцитні стани первинні або придбані. Для цих категорій були прописані чіткі рекомендації, - сказав Кузін.

Він додав, що також розглядалося питання про введення бустерної дози вакцини, але це рішення поки не ухвалили.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала застосовувати додаткові дози вакцин від COVID-19 людям з помірно і сильно ослабленим імунітетом.

Читайте також

1