У МОЗ розповіли, як можна буде записатись на COVID-вакцинацію

У відомстві запевнили, що старт кампанії вакцинації в Україні розпочнеться в лютому
У МОЗ розповіли, як можна буде записатись на COVID-вакцинацію
Вакцинація (фото: УНІАН)
2 Лютого 2021, 23:00
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що на щеплення від COVID-19 можна буде записатись трьома шляхами.

Про це він заявив  в етері телеканалу Прямий.

За словами Ляшка, запис передбачається трьома шляхами.

Перший – це сайт COVID-19, на якому з’явиться кнопочка – "записатися на щеплення". Буде невелика кількість питань, де вас чітко автомат відкидає в певну групу і говорить, коли й на який термін вам передбачена вакцинація, - сказав він.

Ще один спосіб - це безпосередньо зайти в електронну чергу своєї медичної інформаційної системи, якою користується ваш сімейний лікар.

Читайте також

Третій шлях підійде для тих, хто не вміє користуватись інтернетом або не знає, яка медична інформаційна система.

Це можливість зателефонувати на "гарячу лінію" 0-800-60-20-19, і всі дії на сайті COVID-19 за вас здійснить оператор, який спокійно може прийняти дзвінок, - сказав Ляшко.

Оператор зареєструє на проведення щеплення, а людині прийде СМС-повідомленні з місцем і з датою, коли буде проводитись вакцинація.

Водночас Ляшко запевнив, що старт кампанії вакцинації в Україні розпочнеться в лютому 2021 року.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України планує змінити план вакцинації, аби високопосадовці могли вакцинуватися позачергово.

Україна в межах ініціативи COVAX зможе отримати вакцину від коронавірусу у лютому. Вакцина може бути німецької та американської компаній Pfizer/BioNTech.

Вакцинація  буде здійснюватися шляхом мобільних бригад. Вони зможуть щепити близько 800 тисяч осіб на місяць.

1