У МОЗ сказали, коли українці зможуть вакцинуватися Pfizer

У квітні відбудеться постачання американської вакцини до України
Важливо
У МОЗ сказали, коли українці зможуть вакцинуватися Pfizer
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech Фото: NHEE News
18 Березня 2021, 15:02
читать на русском

Першу партію американської вакцини від коронавірусу компанії Pfizer Україна отримає вже у квітні.

Про це розповів завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Олександр Заіка в коментарі телеканалу "Дом".

У квітні вже будуть перші поставки. Також поставки будуть у другому півріччі. Це не означає, що всю гарантовану кількість поставлять одномоментно. Вакцини можуть поставлятися траншами, етапи цих поставок узгоджуються з постачальниками до того, як вони потрапляють в Україну, — розповів представник МОЗ.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів.

На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.