У МОЗ сказали, як працюватимуть школи цього тижня

З 13 вересня Україна ще залишиться у зеленій карантинній зоні
Головне
У МОЗ сказали, як працюватимуть школи цього тижня
Школа, булінг, діти Фото:  Pexels
13 Вересня 2021, 08:12
читать на русском

З 13 вересня Україна не буде переходити у жовту зону карантину, тому освітні заклади продовжать працювати у звичайному режимі.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу.

У понеділок, 13 вересня, ми не переходимо в жовтий рівень. Ми це зможемо зробити, лише якщо Кабмін прийде рішення про зміни і вони пройдуть процедуру погодження. І лише через 7 днів ми можемо запустити цю постанову. Тому весь наступний тиждень вся країна буде спокійно працювати в зеленій зоні, - сказав міністр.

Він нагадав, що всі правила щодо роботи шкіл прописані в постанові головного санітарного лікаря.

Ляшко каже, що наразі в Україні діють обмеження адаптивного карантину. Але у разі, якщо Україна перейде у жовту зону, школи та освітні заклади все одно будуть працювати в очній формі.

Сьогодні в жовтому рівні школи можуть працювати, якщо 80% педагогів вакциновано проти COVID-19. Водночас ми готуємо зміни, які передбачають пом'якшення для закладів освіти - будуть допускатися до роботи колективи, які щеплені хоча б однією дозою, - сказав він.

Що стосується "червоної" зони, то до роботи будуть допускати лише тих вчителів, які пройдуть весь курс вакцинації проти коронавірусу.

Нагадаємо, лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що до України вже прийшла нова хвиля коронавірусу, яку спричинив штам "Дельта". На початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності.

Голова уряду Денис Шмигаль 8 вересня заявив, що в Україні з початком осіннього періоду спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Тому уряд ініціює введення карантинних обмежень "жовтої" зони.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає.

Читайте також

1