У МОЗ відновили функцію отримання кодів електронного рецепта у СМС

Пацієнти, як і раніше, зможуть отримати необхідні рецептурні ліки, вказавши номер рецепта та код його погашення
Важливо
У МОЗ відновили функцію отримання кодів електронного рецепта у СМС
лікар
26 Грудня 2023, 21:44
читать на русском

У зв’язку зі збоєм роботи оператора "Київстар", пацієнти могли отримати номер та код електронного рецепта без СМС. Зараз робота системи відновлена.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

"Надсилання СМС-повідомлень для відпуску е-рецептів відновлено. Пацієнти, як і раніше, зможуть отримати необхідні рецептурні ліки, вказавши номер рецепта та код його погашення - ця інформація надходить їм на телефон", - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що перелік рецептурних ліків, як і правила їх відпуску в аптеці, не змінилися. При цьому для того, щоб перехід у цифровий формат був поступовим, пацієнт сам обирає, який тип рецепта для нього зручніший – паперовий чи електронний.

Як і раніше діють виключення для регіонів, де йдуть бойові дії, а також на придбання ліків волонтерами для потреб медичного фронту без рецепта лікаря.

Якщо у вас є й інші питання чи проблеми, повʼязані з електронним рецептом на рецептурні ліки, ви завжди можете звернутися на «гарячу лінію» за коротким номером 16-77 (гілка «7»). Оператори підтримки проконсультують вас та допоможуть у вирішенні тих чи інших питань.

Нагадаємо, з 13 жовтня відпуск наркотичних препаратів в аптеках здійснюється лише за електронним рецептом. При цьому паперовий рецепт продовжує діяти на територіях, де ведуться активні бойові дії, та для призначення екстемпоральних наркотичних лікарських засобів (тобто таких, що виготовляються в аптеці).

1