У МЗС повідомили, як росіянам отримати візу та кого пускатимуть до України

Лише у восьми російських містах оформлятимуть візи в Україну
У МЗС повідомили, як росіянам отримати візу та кого пускатимуть до України
Російський паспорт / Фото з відкритих джерел
23 Червня 2022, 17:36
читать на русском

Росіяни зможуть оформити українську візу у восьми російських містах через візові центри VFS Global, але вона не гарантуватиме в'їзд на територію України.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, видавати українські візи буде незалежна міжнародна компанія-посередник VFS Global через візові центри, оскільки українські консульства не працюють у Росії від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

Можна буде скористатися візовими центрами у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі. А громадяни Росії, які знаходяться в третіх країнах, можуть звертатися за візою до українських дипустанов у цих країнах, - сказав Ніколенко.

Водночас не всі росіяни зможуть отримати українські візи. Буде відмовлено тим, хто є у санкційних списках, а також тим, хто є переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

Речника МЗС додав, що навіть після української візи у візовому центрі - це не означає, що ви зможете вільно в'їхати в Україну. Остаточне рішення щодо перетину кордону ухвалюватимуть співробітники Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів на виконання доручення президента Володимира Зеленського ухвалив постанову про припинення дії Угоди між урядом України та урядом росії про безвізові поїздки громадян України рф.